Jag har snidat några hundra träskulpturer i varierande storlek dom flesta har varit beställningar på porträttlika personer både kända och mindre kända, under 90-talet blev jag inspirerad att snida satiriska motiv där objekten var politiker och makthavare i prekära situationer som dom själva satt sig i eller hamnat i, många av dessa är mycket omskrivna i media och dom skulpturer jag kommer att visa på bilderna här framöver är min tolkning i skulpturform av det jag läst och det som vederbörande själva har sagt, så i yttrycket i skulpturerna finns denna grund som jag har kallat “sanningens ögonblick” jag kommer att berätta så noggrant som möjligt vad skulpturerna handlar om så en del av er som läser detta kommer säkert ihåg händelsen/situationen.

Min förhoppning är att denna blogg skall vara intressant att följa och få en bild av hur jag arbetar och tar fram mina motiv, jag hoppas också att ni vill dela med er av detta till era vänner och bekanta så denna blogg får en spridning.

Denna oförglömliga människa Björn Rosengren har varit i blåsväder ett antal gånger utan att skämmas, denna händelse som blev omtalad i media i flera vändor inspirerade mig att försöka tolka på mitt sätt, i foten på skulpturen står det “va, var detta en porrklubb, jag trodde det var SSU” skulpturen är snidad i en träbit med Björn sittande med en drink i handen och en strippa över knät som håller på att visa det allra heligaste, ja så kan det gå när snidaruffe får tag i sådana nyheter ha ha

Texten nedan är hämtad från Aftonbladet då detta blev känt

27 juni 1994: Rosengrens besök på porrklubben Tabu i Stockholm avslöjas. 1991, under sin tid som ordförande för TCO, lät han fackmedlemmarna stå för porrklubbsnotan på 55 600 kronor.

Snart kommer det mer politisk satir så var på hugget och kolla in här då och då, kommentera gärna också om ni vill, det är alltid kul med respons, ha det gott alla.

Kolla gärna min hemsida också www.snidaruffe.com